Kŕmite mäsom? Potom zaiste viete, že len mäsom váš pes živý nebude - nedokáže mu poskytnúť všetky živiny, nech by sa snažilo akokoľvek. Preto je treba pridávať do mäsa zeleninu, ovocie, a ďalšie doplnky výživy, aby psík nestrádal, ale naopak, prospieval :)
Chcete vedieť o BARF-ovaní všetko? Potom odporúčam knihy od Kateřiny Novosádovej, vyhlásenej to odborníčky na výživu systémom BARF.
Prečítajte si o benefitoch zeleniny v kŕmení psov.
Zloženie: Zemiaky, paštrnák, kŕmna repa, mrkva, kvaka, cuketa, tekvica, zeler.
Akostné znaky: Vlhkosť 7,82% • hrubý proteín 10,3% • tuk 1,1% • vláknina 7,5% • hrubý popol 5,6% • škrob 27,9% • vápnik 0,16% • fosfor 0,29%.
Rámcové odporúčania dennej dávky
Dávkovanie pre psov
Šteňatá: cca 80% mäsa a 20% namočenej prílohy.
Dospelí psi: cca 70% mäsa a 30% namočenej prílohy.
Staršie psy: 60% mäsa a 40% namočenej prílohy.
Dávkovanie pre mačky
Mladé mačky: cca 90% mäsa a 10% namočenej prílohy.
Dospelé mačky: cca 80% mäsa a 20% namočenej prílohy.
Všeobecné rady k dávkovaniu
Do polovice čajového hrnčeka s objemom 250 ml sa zmestí cca 50 gramov suchých vločiek alebo sušenej zeleniny. Pridaním 125 ml vody získame cca 175 g hotovej prílohy. Na prípravu 100 g hotovej prílohy potrebujeme cca 20 g vločiek alebo sušenej zeleniny a cca 70 ml vody. Objem po namočení je cca dvojnásobný.
Odporúčania na prípravu a podávanie
Sušenú zeleninu alebo vločky zalejeme rovnakým objemom vody (napríklad šálka zeleniny a šálka vody).
Pre zachovanie bioaktívnych látok, najmä enzýmov a vitamínov zalievame vodou s teplotou max. 50 ° C.
Doba namáčania 15-30 minút. Namočenú zeleninu spotrebujeme do 3 hodín (potom môže skysnúť).
Pre zvýšenie stráviteľnosti je vhodné namočenú zeleninu rozmixovať alebo zmraziť a rozmraziť.
K lepšiemu príjmu vitamínov (a tiež pre ochutenie) odporúčame pridať čajovú lyžičku kŕmneho oleja.
Hotovú prílohu vmiešame do krmiva (suché hotové, mleté surové alebo mierne povarené mäso).
13,99 €